Catering on the move

De catering breekt uit. Koks en hulpkoks zetten nog meer in op gezonde voeding, duurzame producten en minder food-waste. We werken aan een brede bewustmaking naar begeleiders, kinderen en jongeren via ludieke infosessies, kookworkshops en actieve communicatie. Waar zet het project op in?

  • Een gezond afhaalpunt (de foodshop) vervangt de centrale ontbijt- en avondbedeling. In de shop leren we jongeren keuzes maken op diverse vlakken: gezond en minder gezond, lokaal of van verder, verpakking of bulk. Er is meer keuze en tegelijk minder food-waste door in te spelen op de voorkeuren en reële noden van de jongeren. Elke leefgroep heeft een herbruikbare winkeltas en bewaardozen om ook duurzaam te handelen.
  • Meer bewegen: kinderen en jongeren met overgewicht worden intensief door de diëtiste begeleid en worden gestimuleerd om meer te bewegen met stappentellers.

Dit project heeft een start genomen dank zij een substantiële bijdrage van service club Inner Wheel Deinze.

Ben je enthousiast over dit cateringproject? Je kan ons alvast helpen door een bijdrage te storten op rekening van VZW Projecten BE30 4400 3400 2111 met vermelding van het projectnummer 7302190 “Sint-Gregorius algemeen catering”.

Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Zelf keuzes kunnen maken werkt motiverend. Door de plaatsing van de producten proberen we de meer gezonde opties in de kijker te zetten.

Katrien, coördinator catering

Vragen?

Je kan met al jouw vragen terecht bij het directiesecretariaat

Mail