Dagopvang

Dagopvang betekent dat het kind of de jongere kort voor en na schooltijd en ook tijdens de middag, ondersteuning krijgt in een vaste leefgroep, al dan niet in combinatie met verblijf.

‘s Middags na schooltijd eet het kind of de jongere een warme maaltijd in de leefgroep. Dit moment kan ook een gelegenheid zijn voor het aanleren van vaardigheden, hulp bij de maaltijd, training in sociaal contact, … Ook na schooltijd kunnen er (individuele) begeleidingsmomenten doorgaan in de leefgroep.

Tijdens deze leefgroepsmomenten bieden de begeleiders activiteiten aan zoals vorming, aangepaste sporten, ondersteuning bij schoolwerk, … Deze kinderen en jongeren kunnen ook gebruik maken van ons therapieaanbod (kinesitherapie, logopedie, ergotherapie, psychotherapie) en de interne medische dienst.

Sommige cliënten verblijven ook tijdens het weekend op de campus. Voor hen worden overdag allerlei ontspannende activiteiten aangeboden. Ook tijdens vakantieperiodes is er een aangepast vrijetijdsaanbod en bieden we verschillende kampen aan op maat van de zorggroep.

_DSC3441
_DSC2731
_DSC3517
_DSC3254-bewerkt
_DSC3513