Gregorius on the move

Onze campus is een groene autoluwe oase met voldoende open ruimte. Om de kinderen en jongeren een duurzame sport- en spelomgeving te kunnen bieden hebben wij een schitterend plan klaar voor de heraanleg van sportvelden en groenruimte: inspirerend én duurzaam. Een ontmoetingsplek waar ook buren, verenigingen en geïnteresseerden welkom zijn. Met deze ’move’ willen we in een groene buitenomgeving hun interesse opwekken voor natuur, sport, bewegen en een gezonde levensvisie. Door de verbinding met externe sportclubs en verenigingen kunnen onze kinderen en jongeren écht deel uitmaken van maatschappelijke initiatieven.

Het plan: rust, beleving, sport en spel

Bloemenweides wisselen af met gemaaid gras dat het sportterrein vormt. Rond het sport- en spelplein zijn zittreden ingewerkt die als tribune kunnen dienen. Centraal liggen de groene speelheuvels, met uitkijkplek en klimtoestellen in natuurlijke materialen, via het rode pad toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Zandplekken bieden ruimte voor spel en beachvolley en als verspringbak aansluitend op de sprintbaan. Wij noemen het een loop- en wieltjespiste, met ook een kleine basketplek.

Op diverse plaatsen zijn toestellen ingeplant voor street work-out. Het zijn stevige, weerbestendige constructies voor jongeren met veel energie.

Het bestaande bos wordt wild gelaten en minimaal bijgesnoeid om als speelwildernis en mountain-bikeparcours te dienen.

De intensieve zone omvat gemaaide sportvelden en een verharde pannakooi voor G-sport.

_DSC3544

Aansluitend bij het bos is een hangmattenchillplek voorzien. Ze fungeert als rustpunt voor cliënten en medewerkers.

Het openluchtklasje in de nabijheid van de kleuter- en lagere school is in een heuvel ingewerkt. Bloemen en bessenstruiken zorgen voor een geborgen gevoel.

Centraal ligt de rolstoeltoegankelijke zintuigentuin. Hier zijn nissen voorzien met aangepaste aanplant voor kinderen en jongeren die tot rust willen komen. Er is een nis geuren (geurende planten), voelen (planten met speciale structuur) en klanken (ook voor kinderen met een auditieve beperking). In een aparte nis wordt een pluktuin en picknickboomgaard voorzien om de link met voeding en natuur te onderstrepen.

_DSC4636

Een inspirerend buitengebied waar rust, beweging en ontmoeting hand in hand gaan …

Jan, dromer

Waar de droom stopt, begint de werkelijkheid: de zoektocht naar de nodige financiering voor de realisatie ervan.

Gezien de grootte van het project zien wij een kruisbestuiving met de bedrijfswereld als het ideale traject om met het project aan de slag te gaan.
Ondertussen kan je ons alvast helpen door een bijdrage te storten op rekening van VZW Projecten BE30 4400 3400 2111 met vermelding van het projectnummer 73231813 – Gregorius on the move.
Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Vragen?

Je kan met al jouw vragen terecht bij het directiesecretariaat

Mail