Kinderen en jongeren met een motorische beperking

Kinderen en jongeren met een (neuro-)motorische beperking kunnen in het multifunctioneel centrum terecht voor ondersteuning. Meer specifiek is er aanbod en expertise voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 21 jaar. Er is een nauwe samenwerking en dialoog met de scholen en de ouders om gepaste zorg te kunnen bieden.

We streven naar ervaringsgericht leren waarbij de begeleider zich opstelt als een coach die de kinderen en jongeren ondersteunt in hun ontdekkingstocht naar eigen mogelijkheden en beperkingen. We zoeken samen naar oplossingen en bekijken hoe de jongere zelf zijn leven in handen kan nemen. We creëren een sfeer waarin jongeren kunnen experimenteren, falen en leren. De infrastructuur van de leefgroepen en het MFC is aangepast aan de noden van deze cliënten: hoog-laagkeukens, automatische deuren, liften, een aangepaste badzaal, … dragen bij tot een comfortabele leeromgeving.

Een multidisciplinair team zoekt samen met de cliënt naar geschikte hulpmiddelen om het leven gemakkelijker te maken: school lopen en studeren, zich verplaatsen, communiceren en alles wat nodig is in het dagelijkse leven. Er zijn heel wat hulpmiddelen beschikbaar in de afdeling die kunnen geleend of gehuurd worden.

Aansluitend op de leefgroepswerking bestaat er ook een studiowerking waar jongeren in kleine groep worden getraind in functie van een zo zelfstandig mogelijk leven en een kwaliteitsvolle toekomst.

_DSC3329

Interesse? Vragen?

Contacteer Eveline Vande Kerckhove, Laura Eelen of Tine Hoste

09 210 00 00

Eveline Vande Kerckhove (-12)

mail

Laura Eelen (-12)

mail

Tine Hoste (+12)

mail

_DSC4167

Creatieve projecten zoals de dansvoorstelling tillen kinderen boven hun grenzen.

Tim, begeleider

_DSC4479-bewerkt