Werken in het Multifunctioneel Centrum

In onze organisatie zijn we elke dag met meer dan 320 collega’s aan de slag. Samen met de kinderen en jongeren schrijven we ons verhaal. Ook jij kan hier ongetwijfeld een boeiende rol in spelen. Laat ons weten wat jouw passie is en met welke talenten je een verschil kan maken. Dan gaan we met jou graag in dialoog om de goede match te vinden met onze visie en onze opdracht.

Als medewerker ben jij aan zet. Samen stemmen we voortdurend af hoe je jouw talenten kan inzetten en verder ontwikkelen. Je krijgt de kans om te groeien in een dynamische organisatie waar integriteit, samenwerking en verantwoordelijkheid centraal staan. Om dit waar te maken bouwen we aan een talentgericht HR-beleid, op basis van het TMA-model (Talent Motivatie Analyse). TMA biedt de nodige handvaten om talenten van medewerkers te verbinden met de verwachtingen van de organisatie.

SPREEKT ONS VERHAAL JOU AAN? BEKIJK DE VACATURES.

Door de vele contacten met begeleiders krijg je het gevoel dat je als administratief medewerker toch een beetje meehelpt aan de ondersteuning van de kinderen en jongeren in het centrum.

Isabelle, cliëntenadministratie

Spontaan solliciteren? Kruip in je pen en mail ons jouw brief met CV.

SPREEKT ONS VERHAAL JOU AAN? BEKIJK DE VACATURES.

Door de vele contacten met begeleiders krijg je het gevoel dat je als administratief medewerker toch een beetje meehelpt aan de ondersteuning van de kinderen en jongeren in het centrum.

Isabelle, cliëntenadministratie

Spontaan solliciteren? Kruip in je pen en mail ons jouw brief met CV.

Begeleider – jongeren met een gedrags- en emotionele stoornis

Besloten unit (GES+) – Voltijds

Voor de begeleiding binnen de besloten unit bestaande uit 8 cliënten (tussen 13 en 21 jaar) met een ernstige gedrags- en emotionele stoornis (GES (+)) zijn we per direct op zoek naar een ervaren voltijdse begeleider om ons team te versterken.

Jouw functie

Het werk in de besloten unit  is gericht op het dagdagelijks begeleiden van deze jongeren vanuit sterk geïndividualiseerde trajecten.  Door hun ernstige gedrags- en emotionele stoornis vragen deze jongeren een veilige en duidelijke aanpak. We vertrekken hierbij vanuit een vertrouwensrelatie tussen de jongere en de begeleider en bieden een gestructureerde en rustgevende leefomgeving maar ook een actieve en warme sfeer.

Als belangrijkste taken zal je jongeren begeleiden in hun dagelijkse bezigheden, samen met de collega’s een aangepast activiteitenprogramma uitwerken en instaan voor crisisinterventie. In deze leefgroep is het  belangrijk om regelmaat, structuur en discipline te kunnen hanteren Je werkt overdag, zowel tijdens de week als in het weekend.

Jouw profiel

 • Je hebt een diploma van opvoeder/begeleider of gelijkwaardig. Heb je pedagogische bekwaamheid op basis van andere richtingen dan kom je ook in aanmerking.
 • Je hebt inzicht in de werking van een zorggroep GES(+).
 • Je kan je snel inwerken in de dagelijkse werking van een leefgroep.
 • Je bent bereid om flexibel te zijn om je werkrooster aan te passen aan de noden en behoeften van de jongeren.
 • Kennis van LSCI en Teamtechnieken is een meerwaarde.

Jouw competenties en talenten

 • Je hebt respect voor de cliënt en zijn/haar ruimere context
 • Je investeer in de relatie met jongeren met ernstige gedrags- en emotionele stoornissen. Je beschikt over een groot inlevings-en doorzettingsvermogen.
 • Je communiceert open en hebt een positieve en realistische ingesteldheid.
 • Je bent stressbestendig, weerbaar en kan omgaan met crisissituaties.
 • Je kan structuur en grenzen aangeven en ziet dit als begeleidingsstrategie en niet als doel op zich.
 • Je kan individueel werken maar ook in teamverband waar je op een collegiale manier samenwerkt.
 • Je hebt oog voor orde en netheid.

Wat wij je kunnen bieden

 • Je komt terecht in een deskundige en dynamische organisatie waar integriteit, samenwerking en verantwoordelijkheid centraal staan.
 • Je krijgt een voltijds contract van 40 u per week voor onbepaalde duur.
 • Je werkt in een omgeving die inzet op jouw talenten en kansen op ontplooiing.  We bieden hiervoor een uitstekend opleidingsaanbod.
 • Je geniet van een aantrekkelijke vakantieregeling eigen aan de sector (PC 319) plus ADV-dagen.
 • Je verloning gebeurt volgens het barema van het VAPH, “begeleidend en verzorgend personeel klasse 1A”.
 • Je woon-werkverkeer (fiets, trein, auto) wordt vergoed.
 • Je krijgt iedere dag een gezonde maaltijd aangeboden aan een democratische prijs.

Spreekt deze functie jou aan?

Graag ontvangen we jouw sollicitatiebrief met uitgebreid CV ter attentie van Jelle Daelemans (coördinator besloten unit), via info@mfcgregorius.broedersvanliefde.be met de specifieke referentie “begeleider besloten unit”.

Na vergelijking van de sollicitatiebrieven worden de kandidaten uitgenodigd voor een eerste gesprek. De selectie gebeurt op basis van competenties en talenten, ongeacht leeftijd, geslacht, origine, handicap.

Voor bijkomende info rond deze vacature kan je terecht bij Jelle Daelemans via jelle.daelemans@mfcgregorius.broedersvanliefde.be of 09/210 00 00.

Happy@KOC

Omdat we niet enkel zorg willen dragen voor onze kinderen en jongeren maar ook voor elkaar hebben we in ons HR-beleid bijzondere aandacht voor jou als persoon. Daarom bieden we een sfeer van veiligheid en vertrouwen waar ruimte is voor openheid en feedback. Een positief evenwicht tussen draagkracht en draaglast zorgt voor energie en goesting.

Happy@KOC gaat over

 • zelfzorg in de zorg
 • energiegevers en energievreters
 • attent zijn voor elkaar