Fondsenwerving

Onze school biedt Buitengewoon Secundair Onderwijs voor jongeren met een ‘beperking’. Wij zien ‘jongeren met mogelijkheden’. Jongeren in het Buitengewoon Secundair Onderwijs moeten dezelfde kansen krijgen als jongeren in het Gewoon Onderwijs.

Wij bieden aangepast onderwijs. De klasgroepen zijn kleiner en we maken gebruik van specifieke leer- en hulpmiddelen. Leerkrachten scholen zich voortdurend bij in diverse lesmethoden. Onze logopedisten en ergotherapeuten gebruiken de nieuwste therapieën.

De school is voorzien van aangepaste infrastructuur. Klaslokalen en ateliers moeten bijvoorbeeld toegankelijk zijn voor rolstoelpatiënten. De brandalarm-installatie is aangepast voor onze dove en slechthorende jongeren. Er wordt speciale software aangekocht voor de leerlingen met autismespectrumstoornissen. Machines in de schrijnwerkerij worden aangepast zodat ook jongeren met een handicap vlot kunnen werken.

Onze school organiseert elk jaar activiteiten om extra inkomsten te verwerven. Zo wordt er een quiz georganiseerd waarbij de opbrengst de leerlingen ten goede komt. Elk jaar zijn er diverse acties om de uitstappen voor de financieel kwetsbare jongeren te financieren.

Er zijn heel wat grote en kleine projecten waar er telkens financiële ondersteuning voor gezocht wordt. Heeft u een specifiek project voor ogen? Wenst uw organisatie ons te steunen met een gift? We verzekeren u dat uw steun goed terecht komt. Neem contact met ons op en vertel ons wat u voor ogen hebt. Samen gaan we op zoek naar een geschikt project dat we samen kunnen realiseren.

Onze Contactgegevens

Geert Van De Vijver
Algemeen Directeur BuSO

Jules Destréelaan 67
9050 Gentbrugge

Tel: 09 210 01 50
Mail
IBAN BE42 4469 6049 5154

Onze Contactgegevens

Geert Van De Vijver
Algemeen Directeur BuSO

Jules Destréelaan 67
9050 Gentbrugge

Tel: 09 210 01 50
Mail
IBAN BE42 4469 6049 5154