Intern begeleidingsaanbod

LEERKRACHTEN

BuSO Sint-Gregorius beschikt over een enthousiast leerkrachtenteam. Er wordt gewerkt met kleine klasgroepen met de klastitularis als aanspreekpunt.

Elke dag is anders. Nooit is er hier iets saai of gewoon. Een succes vandaag na een tegenvaller gisteren. Het houdt alles interessant en uitdagend.

 Meester Gordon

LEERLINGENBEGELEIDING

Soms heeft een leerling het even moeilijk om de les te volgen. Dan kan hij of zij terecht bij de leerlingenbegeleiding. Eventjes tot rust komen, een moeilijke situatie bespreken. Dit met ondersteuning van onze ervaren leerlingenbegeleiders.

PARAMEDICI

In de school zijn een aantal logopedisten en ergotherapeuten werkzaam. Zij begeleiden leerlingen bij taal- en rekenproblemen. Daarnaast bieden zij ook ondersteuning in de lessen.

ORTHOPEDAGOGISCHE ONDERSTEUNING

Onze leerkrachten, leerlingenbegeleiders en therapeuten worden ondersteund door een orthopedagoog. De orthopedagoog zorgt ervoor dat de leerling met de beste zorgen wordt omringd. De orthopedagoog is het aanspreekpunt voor ouders. Dit zowel op het vlak van schoolse prestaties (punten, toetsen, rapporten,…) als op het gebied van welbevinden. Er wordt ook nauw samengewerkt met het Multifunctioneel Centrum (MFC) en andere betrokkenen.

Voor elke Opleidingsvorm (OV) zijn er één of meerdere orthopedagogen verantwoordelijk.
U kan hen telefonisch bereiken via het secretariaat op het telefoonnummer 09 210 01 50.
Of u kan hen een mailtje sturen:

Marie Dedeurwaerder
OV1 Type 7
OV1 Type 9
Mail

Hadewijch Vankeirsbilck
OV2 Type 4
OV2 Type 7
OV2 Type 9
Therapeuten
Mail

Charlotte Devliegere
OV3 Type 3
OV3 Type 7
OV1 Type 3
Mail

Annelore Rottiers
OV3 Type 9
Mail

Leslie Van Hoorebeke
OV3 Type 4
STOS
OKAN
Mail

Nikita Van Landeghem
OV4 Type 9 & Type 7 STOS
Eerste en tweede graad
Mail

Tine Verstraete
OV4 Type 9 Derde graad